UA / RU
Підтримати ZN.ua

Склади і земельну ділянку в Одеській області повернули військовим - Міноборони

Великий майновий комплекс і землю поблизу Одеси будуть використовувати для оборони міста та області.

Військові повернули протиправно вилучений з державної власності цілісний майновий комплекс у Одеській області. Мова йде про об’єкт площею близько 8 тисяч квадратних метрів, розташований на 16-ти гектарах, повідомляють у пресслужбі Міністерства оборони України.

«Керівники приватних структур та посадові особи держпідприємства, користуючись послугами приватних нотаріусів, організували схему для виведення із володіння Міноборони нерухомого майна та земель. За цією схемою держмайно багато разів перепродавали. Це допомагало «організаторам» зберігати майно у своїй власності і при цьому уникати судового рішення на користь Міноборони», - пояснили у пресслужбі.

Читайте також: Одеська область буде захищена від російських атак – Зеленський

Там зазначили, що завдяки злагодженій роботі команди міністерства, причетних до створення схеми було викрито. Правоохоронці опрацьовують питання притягнення їх до відповідальності, а Міноборони використовуватиме повернуті фонди для потреб оборони.

Раніше про боротьбу з шахрайською схемою довкола землі у Одеській області розповідав ексміністр оборони Олексій Резніков, повідомляло Радіо Свобода. За його словами, склади державного підприємства, яке було створене для військових потреб, незаконно використовувались поблизу промтоварного ринку «7-й кілометр».

Це не єдине майно стратегічного значення в Одесі, яке опинилось у приватних руках. Зокрема, Національне антикорупційне бюро України розслідує спробу незаконної приватизації «Міжнародного аеропорту «Одеса».