UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скільки заплатять меткомбінати з Роcії, Ірану і Бразилії за демпінг у ЄС: деталі

Єврокомісія ввела антидемпінгові мита щодо сталевої продукції з трьох країн ще на п’ять років.

У ЄС завершили перегляд існуючих антидемпінгових мит на гарячекатані рулони походженням з Бразилії, Ірану та Росії.  Європейська комісія підтвердила, що вони залишаться в силі ще на п’ять років.

Читайте також: Фон дер Ляєн: Україна майже повністю виконала рекомендації Єврокомісії для початку переговорів щодо членства в ЄС

"На основі висновків, зроблених Єврокомісією щодо продовження випадків демпінгу, повторних випадків завдання шкоди інтересам Європейського Союзу, антидемпінгові заходи щодо імпорту деяких гарячекатаних пласких виробів із легованої чи нелегованої сталі, що походять із Федеративної Республіки Бразилія, Ісламської Республіки Іран і Російської Федерації повинні бути збережені", - йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія виділила чотирьом країнам допомогу для українських біженців

Відповідні обмеження вперше почали діяти у 2017 році. З того часу виробники з Росії, Ірану і Бразилії при експорті гарячекатаних пласких рулонів до країн ЄС мають сплатити такі мита:

Читайте також: У ЄС хочуть позбавити Угорщину права голосу, аби схвалити 50 млрд євро для України – Financial Times

Раніше ми писали про те, що Єврокомісія планує продовжити антидемпінгові мита на гарячекатані рулони з Бразилії, Ірану та РФ ще на п’ять років, але може призупинити дію антидемпінгових заходів щодо української сталевої продукції.