UA / RU
Підтримати ZN.ua

Три морських порти відправили на експорт 15 млн тонн вантажів після зриву "зернової угоди" Росією

Україна забезпечила експорт вантажів попри обстріли ворога.

Майже 15 млн тонн вантажів експортували морем за п’ять місяців 2023 року, пише урядовий портал, цитуючи віце-прем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. З них 10 млн тонн – аграрні вантажі.

Читайте також: США передали Україні 16 зерновозів – Брінк

За п’ять місяців до українських портів під завантаження зайшло 469 суден. Наразі 39 суден завантажуються в портах "Одеса", "Чорноморськ", "Південний". Ще 83 судна підтвердили готовність зайти до портів та експортувати 2,4 млн тонн вантажів.

Читайте також: Після знищення корабля «Новочеркаськ» росіяни вивозять крадене зерно з порту Феодосії

При цьому завчасне планування ресурсів та їх використання є однією з рис цивілізованого світу. Завдяки плануванню посівної та логістичної кампаній американські та європейські виробники убезпечені від ризиків виникнення ситуацій, коли логістична інфраструктура не справляється з обсягами вантажів і неспроможна задовольнити потребу в доступі до ринків. В Україні ж такого планування немає. Саме це й призводить до проблем на наших кордонах. А яку першопричину має логістична криза читайте в статті Юрія Щукліна "Кордон без блокад забезпечується плануванням вантажоперевезень і посвяченням у нього європейських партнерів".