UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація в енергосистемі складна, введено аварійні відключення — Укренерго

Найскладніша ситуація в центрі та на сході.

Після нічної атаки російських дронів-камікадзе на українські об'єкти інфраструктури станом на 11:00 19 грудня в енергосистемі України склалася важка ситуація, заявили в НАК “Укренерго”. 

“Завдяки професійній роботі Повітряних сил оборони ворог своєї мети в повному обсязі не досяг, але, на жаль, є кілька влучань в об’єкти інфраструктури”, - повідомили в компанії.

Зараз підрозділи ДСНС працюють над ліквідацією наслідків обстрілі, а там, де це вже можливо, ремонтні бригади оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. 

Наразі найскладніша ситуація склалась в центральному, східному та дніпровському регіонах. Введено графіки аварійних відключень  в Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та м.Київ.  

Також в південному та східному регіонах нападники обстріляли деокуповані райони та пошкодили інфраструктуру.

“Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час. Попри всі пошкодження енергетики тримають ситуацію під контролем. В енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц,  працюємо синхронно з європейською континентальною мережею”, - запевнюють в Укренерго. 

В ніч з 18 на 19 грудня російські окупанти атакували Київщину, а також Черкаську, Дніпропетровську, Миколаївську, Херсонську області 35-ма дронами-камікадзе. Силам оборони вдалось ліквідували 30 «Shahed» із 35.

Тим не менше влучання в інфраструктуру зафіксовані в Києві та Київській області.