UA / RU
Підтримати ZN.ua

Система SWIFT не буде відключати Росію від своїх сервісів

Система міжнародних розрахунків SWIFT відкинула заклики відключити Росію від своїх сервісів. Компанія підкреслила, що санкції можуть вводити лише компетентні держоргани і законодавці.

Система міжнародних розрахунків SWIFT відкинула заклики відключити Росію від своїх сервісів. У прес-релізі, оприлюдненому в понеділок, 6 жовтня, компанія зазначила, що вона піддається тиску з боку окремих структур, які закликають її заблокувати сервіси для Росії та Ізраїлю.

В документі, однак, підкреслюється, що вводити санкції проти окремих країн або організацій - справа виключно компетентних державних органів і законодавців.

"Будучи системою, що базується на території ЄС, SWIFT повністю дотримується європейське законодавство" і не збирається приймати односторонніх рішень про відключення фінансових інститутів від своєї системи у відповідь на тиск і індивідуальні заклики, вказується в прес-релізі.

Читайте також: У Європарламенті підготували санкційну "бомбу" проти Росії і військово-технічну допомогу Україні

Прес-служба SWIFT висловила жаль з приводу тиску і відповідних спекуляцій у ЗМІ, "які можуть підірвати системний характер послуг, що надаються SWIFT клієнтам у всьому світі".

Нагадаємо, відключенні Росії від сервісів SWIFT в покарання за політику Москви щодо України наполягають в Європарламенті і в США.

Так, група американських сенаторів направила до Міністерства фінансів США лист із закликом сприяти відключення потрапили під західні санкції російських банків від системи SWIFT.

На думку сенаторів, навіть часткове відключення від SWIFT може мати драматичні наслідки для російської економіки. !zn