UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль: В Україні зареєстровано 399,7 тисяч безробітних

З початку карантину через центри зайнятості було працевлаштовано 419 тисяч осіб.

В Україні офіційний статус безробітного мають 399,7 тис. громадян.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу в парламенті у вівторок, 17 листопада.

"Статус безробітного з початку карантину отримали майже півмільйона людей. Якщо станом на 12 березня статус безробітного мали 361 тисяча осіб, то сьогодні 399,7 тисячі", - зазначив Шмигаль.

З початку карантину, тобто з 12 березня, і за станом на 17 листопада офіційно через центри зайнятості працевлаштовано 419 тисяч осіб.

Прем'єр зазначив, що уряд застосовує необхідні заходи щодо стимулювання економіки для того, щоб подолати наслідки пандемії.

Читайте також: Гроші з "коронавірусного фонду" "йдуть" на ремонт та будівництво доріг, а не лікарень

Так, 11 листопада Кабінет Міністрів ввів в Україні карантин вихідного дня з 14 по 30 листопада. Згідно з постановою уряду, з 00 години суботи до 00 годин понеділка додатково до обмежень, які передбачені в будні дні, забороняється: прийом відвідувачів в закладах громадського харчування - барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів також під забороною. У цей період закриті торгово-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери, установи культури, які проводять культурно-масові заходи.

Раніше Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова" заявив, що понад 430 тисяч українців влаштувалися на роботу через центри зайнятості.

Він також зазначив, що за весь час пандемії уряд здійснив ряд заходів для допомоги бізнесу. Як приклад він навів надання 12 млрд гривень допомоги малому та середньому бізнесу через комерційні банки.

У другому кварталі 2020 року рівень безробіття в Україні підвищився на 1,3 п.п. - до 9,9% з 8,6%, повідомили в Державній службі статистики.

Уточнюється, що всього 1, 7 млн українців є безробітними. Згідно з графіком Державної служби статистики, 15,6 млн чоловік у віці від 15 до 70 років були зайняті.

Рівень безробіття в Україні в січні-березні 2020 року порівняно з 4-м кварталом 2019 року скоротився на 0,1 п.п. - до 8,6% з 8,7%.

Макроекономічні прогнози Кабінету міністрів України на найближчі три роки показали, що рівень безробіття для населення у віці від 15 до 70 років прогнозується на рівні 9,2% в 2021 році, 8,5% в 2022 році і 8% в 2023 році.

Раніше ZN.UA писало, що швидкого економічного відновлення від наслідків пандемії COVID-19 не буде - надто великим шоком вона стала для світової економіки і економіки ЄС. А нова хвиля пандемії в жовтні-листопаді 2020 року приводить до ще більших збоїв, оскільки вимагає нових заборон і обмежень. Детальніше в матеріалі "Відновлення в другу хвилю".