UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль анонсував підтримку виробників соціальних продуктів через зростання цін на газ

Також розглядається можливість запровадження спеціальних цін на соціальні товари.

Кабмін планує найближчим часом запропонувати механізм підтримки виробників соціальних продуктів харчування, а також припускає можливість прямих дотацій або встановлення спеціальних цін на ці продукти через зростання цін на енергоносії. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд за дорученням президента Володимира Зеленського розробляє механізми підтримки українських хлібопекарів та українських виробників соціальних продуктів харчування. Відповідно, найближчими днями у зв’язку з цим уряд вийде з відповідними пропозиціями », - сказав він на брифінгу в Офісі президента.

За його словами, уряд також проводить консультації з представниками бізнесу, "щоб зрозуміти потреби та визначити рівень підтримки".

"Ми також працюємо з ними для того, щоб захистити не лише виробників, а й - ключове питання – це і українських споживачів. Тобто розглядатимемо можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема, соціальний хліб, розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба", – сказав Шмигаль.

Читайте також: Ціна на газ у Європі впала на тлі посилення вітру

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що високий попит на газ з боку України може бути одним із факторів зростання спотових цін у Європі, які побили усі рекорди.

Нагадаємо, що   голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко вважає, що "Газпрому" може бути відмовлено у сертифікації   "Північного потоку 2".

Про те, чому російський газотранспортний проект створює загрозу безпеці не лише ЄС, а й США, читайте у статті Михайла Гончара та Дениса Вінського « Байден у пастці «Північного потоку-2 ».