UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шість українських банків не збільшили статутний капітал на 200 млн гривень

З 37 перевірених невеликих і дрібних банків два були визнані неплатоспроможними, ще два припинили діяльність.

Шість українських банків порушують вимоги щодо доведення статутного капіталу до 200 мільйонів гривень, повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Відповідні дані Рожкова озвучила під час виступу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності в середу, 4 жовтня.

"Ми провели діагностику 37 невеликих і дрібних банків. Після діагностики два банки були визнані неплатоспроможними, два припинили діяльність, інші 33 не вимагали докапіталізації, виходячи з якості активів. Але якщо говорити про вимогу доведення статутного капіталу до 200 мільйонів гривень, то шість банків наразі ще не виконали його", - підкреслила заступник голови НБУ.

Раніше повідомлялося про те, що сім банків не збільшили статутний капітал до необхідного рівня в 200 мільйонів гривень: банк "Центр", "Кредит Оптима Банк", "Український банк реконструкції та розвитку", "Полікомбанк", "Альпарі Банк", "Айбокс Банк" і банк "Портал".

Нагадаємо, у 2016 році кількість працюючих в Україні банків скоротилася на 23, і станом на січень поточного року склала 94 фінансові установи.