UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щомісячна виплата за заслуги перед Батьківщиною: хто може її отримати

Це передбачено постановою Кабміну.

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. У Telegram-каналі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області розповіли, хто має право на виплату за особливі заслуги перед Батьківщиною.

Читайте також: Виплати ВПО: як довести факт непроживання однією сім'єю

У січні минулого року Кабінет міністрів прийняв постанову № 79 «Деякі питання призначення і виплати щомісячної грошової виплати деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, та членам сімей загиблих (померлих) громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною».

До осіб, які мають право на щомісячну грошову виплату, належать:

Також її можуть отримати члени сім’ї загиблих (померлих) громадян із числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною:

Розмір виплати за особливі заслуги перед Батьківщиною

Встановлення щомісячної грошової виплати передбачено:

Членам сімей загиблих (померлих) громадян, з числа зазначених вище осіб, у розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року.

В Україні з 1 березня відбулася індексація пенсійних виплат. Цей перерахунок включає збільшення надбавок та інші доплати до пенсії. Нагадаємо, як змінився розмір максимальної та мінімальної пенсії.