UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сезон кавунів завершився: як це позначилося на цінах

Роз'яснення дали аналітики.

В Україні більшість виробників завершили сезон реалізації кавунів. В цьому році сезон завершився на два тижні пізніше, ніж в минулому. Аналітики проєкту EastFruit розповіли, як змінилися ціни на кавуни.

За словами ключових гравців ринку, останні партії кавунів пропонуються до продажу помітно дешевше, ніж наприкінці минулого сезону.

Читайте також: Сезон у розпалі: стало відомо, скільки вже зібрано кавунів в Україні

Так, станом на 27 вересня ціни на кавуни становили 12-18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Аналітики наголосили, що більшість виробників баштанних вважають результат цього сезону незадовільним.

«На початку сезону погода піднесла фермерам одразу кілька неприємних сюрпризів у вигляді рясних дощів і граду, внаслідок чого значна частина сходів баштанних була просто знищена. При цьому сильні опади й пов’язана з цим підвищена вологість призвели до масових уражень полів грибковими захворюваннями. Як результат, якість кавунів у поточному сезоні була помітно гіршою, ніж торік», – йдеться у повідомлення.

Слід зазначити, що зараз ціни на кавуни в середньому на 34% нижчі, ніж наприкінці минулого сезону. Фермери це пов'язують з тим, що якість цієї продукції в нинішньому сезоні помітно знизилася через несприятливі погодні умови.

Раніше ми писали, що в Україні знизилася ціна на один з базових овочів борщового набору.