UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США проголосував за виділення $ 2 трлн допомоги економіці через коронавірус

Кошти підуть на фінансування охорони здоров'я, підтримки бізнесу та на прямі виплати американцям.

Сенат США одноголосно проголосував за ухвалення пакету допомоги економіці на тлі пандемії коронавірусу на $ 2 трлн, повідомляє The New York Times. За рішення віддали свої голоси 96 сенаторів, четверо на засіданні були відсутні.

Тепер документ відправиться в палату представників, а потім на підпис президенту Дональду Трампу. Президент обіцяв підписати пакет стимулювання американської економіки відразу після його надходження в Білий дім.

Кошти підуть на додаткове фінансування системи охорони здоров'я, підтримки бізнесу та найбільш постраждалих від коронавіруса штатів, а також на прямі виплати американцям.

Зокрема, особи з річним доходом до $ 75 тис отримають по $ 1200, а сім'ї з дітьми отримають додатково по $ 500 за кожну дитину. Тим, хто втратив роботу через коронавіруса, тимчасово збільшать допомогу по безробіттю. А громадянам, які зіткнулися зі зниженням зарплати, призначать виплати.

$ 367 млрд віддадуть під позики для малого бізнесу. Ще $ 130 млрд спрямують на покриття потреб медичних установ. Інші кошти будуть спрямовані на підтримку підприємствам, що втратили клієнтів на тлі поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Раніше Oxford Economics оцінив в $ 1 трлн можливі втрати від коронавірусу для світового ВВП і зазначив, що міжнародний криза в галузі охорони здоров'я вдарить по світовому ВВП. Причому, як по економіці США, так і Єврозони. Аналітики дають свою оцінку подіям: "короткий, але дуже різкий шок для світової економіки".

Детальніше про збитки для світової економіки читайте в статті Ігоря Бураковського"Коронавірус: епідемія як економічний шок для ZN.UA.