UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щомісячна зарплата глави "Укрпошти" становить близько $ 34 тис

Якщо розділити зарплату Смілянського між усіма працівниками компанії, вони отримають по 9,72 грн.

Керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що його щомісячна зарплата, без урахування штрафів, становить 836 тис. грн ($ 34 тис). При цьому її розмір прив'язаний до зарплат листонош. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я за те, щоб в країні все було чесно. Мені дивно, що за 25 років в Україні жоден держслужбовець не поскаржився на зарплату. В країні ставало гірше, а в Конча-Заспі ставало краще, але ніхто не скаржився на зарплату. Країною 25 років керували дешеві менеджери", - заявив Смілянський.

Він зазначив, що розмір його зарплати визначили постановою Кабінету міністрів і прив'язали до розміру зарплати листоноші: Смілянський отримує в 200 разів більше рядового листоноші.

"Мені завжди люди пишуть, що хотіли б, щоб я працював безкоштовно. Якщо я буду працювати безкоштовно, то це дасть можливість збільшити зарплату кожному співробітнику на 9,72 грн. в місяць", - додав керівник "Укрпошти".

Раніше повідомлялося, що генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський у 2020 році буде отримувати щомісячну зарплату 1,9 млн гривень.

Також, уряд запропонував Верховній Раді ухвалити законопроект №2831 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації". У документі запропоновано часткову приватизацію "Укрпошти".