UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна фондова біржа призупинила торги акціями "Мотор Січі"

Підставою для такого рішення стало рішення суду.

Фондова біржа ПФТС також прийняли рішення про призупинення обігу акцій "Мотор Січі" (Запоріжжя). Це стало відомо в понеділок, 23 квітня, після інформації про аналогічне рішення на фондовому майданчику "Українська біржа". Таким чином, це вже друга біржа, яка вирішила призупинити торгівлю цінними паперами запорізького підприємства "Мотор Січ".

Як повідомили в прес-службі фондового майданчика ПФТС, підставою для цього стала постанова Шевченківського районного суду Києва від 20 квітня 2018 року. Проте відповідна постанова поки відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оскільки ЦД не може здійснювати облікові операцій по акціях "Мотор Січі", їх звернення автоматично зупинено не тільки на біржовому ринку, але і позабіржовому. Більш того, неможливий розрахунок за старими операцій із зазначеними цінними паперами.

Зазначимо, що курс акцій підприємства 20 квітня виріс на ПФТС на 0,5% - до 5,395 тис. грн за шт. На УБ в цей день цінні папери не змінилися в вартості – 5,469 тис. грн за шт.

Нагадаємо, Служба безпеки України сьогодні проводить обшуки на ПАТ "Мотор Січ" у Запоріжжі в рамках розслідування кримінального провадження про підготовку диверсії. Слідчі дії проводяться на підставі ухвали суду.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства поставляється в більш ніж 100 країн світу.