UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБ хоче допомогти «Нафтогазу» стати інвестиційно привабливим

Світовий банк хоче допомогти «Нафтогазу України» стати інвестиційно привабливою компанією, що допоможе їй залучити необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер.

За його словами, у даному випадку мова йде про стандартні комерційні інвестиції, а не безпосередньо про інвестиції міжнародних фінансових організацій або ж про інвестиції, які можуть бути отримані «Нафтогазом» на основі будь-яких двосторонніх міждержавних домовленостей.
Говорячи про своє ставлення до планів акціонування «Нафтогазу України», зокрема до його IPO, М.Райзер сказав: «Зараз ми уважно вивчаємо це питання. Але можу ось що сказати. Газовий сектор в Україні - це дуже цінний бізнес. З іншого боку, він вимагає колосальних інвестицій, щоб мати можливість реалізовувати свій потенціал. Адже наразі використовується інфраструктура, яку збудовано багато років тому, а потім багато років цей сектор було недоінвестовано».
Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Алли Єрьоменко, Романа Ніцовича з Мартіном Райзером.