UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБ і МВФ стурбовані змінами проекту закону про пенсійну реформу – представник СБ

Свої побоювання організації виклали у спільному листі уряду України.

Світовий банк і Міжнародний валютний фонд стурбовані внесеними до законопроекту про пенсійну реформу змінами під час його підготовки до другого читання, повідомила директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен на Українському фінансовому форумі в Одесі.

Свої побоювання СБ і МВФ виклали у спільному листі до українського уряду.

"Переглянутий проект закону, поданий на початку цього тижня, був змінений так, що викликає значне занепокоєння як у СБ, так і в МВФ", – сказала Кахконен.

Повідомлялося, що проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років у 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років. Ті ж громадяни, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги по досягненні 65 років виходячи із сукупного доходу сім'ї.

Нагадаємо, що 21 вересня депутати Верховної Ради відмовилися підтримати пропозицію спікера парламенту Андрія Парубія працювати у четвер без перерв до завершення розгляду законопроектів судової та пенсійної реформ. У фракції "Блок Петра Порошенко" прогнозують, що Верховна Рада розгляне проект пенсійної реформи на наступному пленарному тижні у жовтні.

Детальніше про проблеми реформування пенсійної системи читайте у статті Володимира Яценка "Солідарно-накопичувальні "правда і кривда": чого чекати українцям від пенсійної реформи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".