UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саудівська Аравія не зможе продавати нафту нижче 40 доларів за барель

Навіть найбільший світовий експортер нафти не зможе витримати ціну нижче 40 доларів за барель, вважає американський експерт.

Крайній рубіж, після якого влада Сайдовской Аравії почнуть бити тривогу - це 40 дол за барель. Про це заявив генеральний директор американського енергетичного гіганта Breitling Energy Кріс Фолкнер в інтерв'ю CNBC.

На думку Фолкнера, зниження ціни нижче 40 дол за барель створить великі проблеми за держзобов'язаннями Саудівської Аравії.

"Саудити можуть говорити все що завгодно, але вони ж не можуть назавжди залишитися без грошей. Я впевнений, що крайня ціна для їх економіки - це 40 доларів", - заявив Фолкнер.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія сформувала бюджет на 2015 рік з урахування ціни на нафту в 80 дол за барель. У поточному році бюджет країни, дохід у якому перебував на 89% від доходів від нафти, був сформований з розрахунку 103 долара за барель.

Читайте також: Ціна на нафту Brent виросла до $ 60,33 за барель

Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Нуямі заявив, що організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не буде знижувати видобуток нафти, навіть якщо ціни опустяться нижче 20 дол за барель.