UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саудівська Аравія не буде скорочувати видобуток і при ціні нижче $ 65 за барель

В Ірані допускають, що цінова війна в ОПЕК може штовхнути ціни на нафту до $ 40.

Саудівська Аравія не вважає за потрібне скорочувати видобуток нафти за нинішньої цінової ситуації, заявив в Лімі міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі.

"Чому я повинен скорочувати виробництво? Це ринок, і я продаю на ринку. Чому я повинен скорочувати?", - міркує міністр, передає Bloomberg.

Також сьогодні стало відомо, що державна нафтова компанія Кувейту Kuwait Petroleum Corp. надасть знижку на нафту на січень для країн Азії в розмірі 3,95 долара на барель.

Будь-який розкол в солідарності ОПЕК або цінова війна призведе до "величезного цінового шоку", який може штовхнути ціну на нафту до $ 50 або $ 40, передає слова чиновника з міністерства нафти Ірану Мохаммада Садега Мемаріана агенство Bloomberg.

Читайте також: Венесуела ухвалила бюджет з розрахунку $ 60 за барель нафти у 2015 році

Напередодні була опублікована доповідь ОПЕК, в якому організація прогнозує падіння попиту на свою нафту в 2015 році до 28,9 мільйона барелів нафти в день - мінімуму за останні 12 років. Картель також знизив прогноз по загальному світового попиту на нафту в 2014 році - на 120 тисяч барелів на добу, до 91,13 мільйона барелів на добу.