UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Санкційний наступ світу має відновитися": Зеленський назвав три пріоритети

Президент зазначив, що зараз спостерігається довга пауза в санкціях проти РФ з боку партнерів.

Українська влада наразі спостерігає "надто довгу" паузу з боку партнерів у питанні запровадження санкцій проти Росії та "надто активні" спроби ворога обійти обмежувальні заходи. Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту до нових дій у вечірньому зверненні.

"Дуже важливо додати рішень вільного світу, який повинен захищати себе. І захистити! І тим більше має уникати будь-яких спроб використовувати компанії вільного світу, технології вільного світу, продукцію вільного світу, щоб воювати проти свободи", – зазначив глава країни.

Читайте також: Захід почав розуміти, що політика санкцій зайшла у глухий кут і треба додати щось інше – експерт

За його словами, Києвом було визначено три пріоритети щодо подальшого санкційного тиску на РФ: нові заходи проти енергетичного сектору держави-агресора, "реальні обмеження" поставок окупантам чипів та іншої мікроелектроніки, продовження блокування російського фінансового сектору. 

"Цей санкційний наступ світу має відновитися", – наголосив Зеленський.

На 18-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії 8 вересня президент України визнав, що багато процесів у контексті війни Росії проти нашої держави наразі уповільнюються. Водночас, він вважає український контрнаступ, ймовірно, швидшим за дії партнерів із запровадження нових санкцій проти РФ.