UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції проти російських алмазів - країни G7 прийняли рішення

Заборону оголосять через кілька тижнів.

Країни-члени "Великої сімки" (G7) оголосять про рішення щодо непрямої заборони на російські алмази у найближчі два-три тижні. Заборона набуде чинності у січні. Про це заявив представник уряду Бельгії, інформує Reuters.

Раніше, в травні поточного року, на саміті в Токіо, країни G7 погодилися працювати разом над відстеженням російських алмазів, але поки не почали вводити пряму заборону на прибуткову для Москви торгівлю дорогоцінним камінням.

На рівні ЄС заборона на алмази вимагатиме підтримки всіх держав-членів. Бельгія вже заявила, що потенційно буде відкрита для пропозиції, але тільки в тому випадку, якщо буде створено ефективний механізм G7.

Читайте також: США заморозили гроші індійських алмазних компаній через зв’язки з російською "Алросою", але Індія просить "за своїх"

14 вересня Мінфін США оголосило про запровадження нових санкцій проти низки російських підприємств та фізичних осіб, а також фізичних та юридичних осіб з інших країн, що допомагають Росії обходити санкції та отримувати товари й послуги для продовження війни в Україні. У мінфіні США пояснили, чому включили до списку санкцій нових представників російської еліти.