UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції проти Росії: китайські компанії не відпускать товари російським партнерам без передплати

Нові російські компанії китайці взагалі ігнорують. 

Китайські експортери припинили відправки товарів до Росії без наявності передплати. Про це повідомляють російське видання "Известия" з посиланням на слова президента Асоціації автомобільних вантажоперевізників та експедиторів Вадима Філатова.

За його словами, російські компанії, які раніше могли отримати товари на умовах довіри, наразі стикаються із труднощами через повернення платежів. Крім того, новим російським компаніям без попередньої оплати товари не відправляються. Щодо самих платежів, то проводити їх стає дедалі складніше.

Повідомляється, що були випадки, коли банки повертали платежі за відвантажений товар через відсутність підтвердження його "санкційної чистоти". Через страх перед вторинними санкціями китайські банки повертають оплату незалежно від того, чи був товар відправлений до Росії.

Навіть платежі за непідсанкційні товари іноді не проходять, що змушує китайських постачальників відмовлятися від відвантаження продукції. Гравці ринку скаржаться, що постачання цивільних товарів можуть бути заблоковані.

Читайте також: Українські журналісти посприяли введенню санкції США проти постачальника комплектуючих для зброї РФ

Раніше видання Reuters писало, що деякі російські компанії зіштовхнулися зі зростанням затримок і збільшенням витрат у розрахунках з торговельними партнерами в Китаї, що залишає транзакції на десятки мільярдів юанів у "підвішеному стані".