UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сахалінське родовище: ексвласники активізувались, завтра АРМА викликають до суду

Ексвласники хочуть скасувати арешт майна. 

Колишні власники Сахалінського родовища JKX Ukraine B.V. подали апеляцію у Вищий антикорупційний суд (ВАКС) на скасування арешту їхнього майна та попросили не передавати його у підпорядкування Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Про це йдеться у повідомленні АРМА.

"У четвер, 8 серпня, Вищий антикорупційний суд розглядатиме заяву колишніх власників Сахалінського родовища про скасування арешту майна та передачу майнових прав до АРМА", - заявила голова АРМА Олена Дума.

Дума зазначила, що АРМА готове до цього засідання та "продовжуватиме відстоювати інтереси держави".

Мова йде про одне з найбільших родовищ вуглеводнів в Україні, яке розташоване у Харківській області. Його доведені запаси – близько 15 млрд куб м газу, 1,7 млн тонн газового конденсату та приблизно стільки ж нафти.

Читайте також: В компанії Коломойського оцінили запаси Сахалінського родовища

Раніше повідомлялось, що "Укрнафтобуріння" отримало судовий дозвіл на відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі. Нагадаємо, що компанія, яка належала Ігорю Коломойському та його партнерам – Павлу Фуксу та Віталію Хомутиннику, перейшла під управління державних компаній. Рішення про відновлення роботи з газовидобутку ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд,

АРМА вирішило не ініціювати припинення договору управління заарештованими активами компанії "Укрнафтобуріння". Відповідно до рішення апеляційного суду, раніше підприємство втратило ліцензію на спеціальний дозвіл з користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища.