UA / RU
Підтримати ZN.ua

S&P підтвердило рейтинг України з негативним прогнозом

Суверенні рейтинги України стримуються політичною невизначеністю, проблемами в фінансовому секторі і слабкою зовнішньою ліквідністю.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні "B", повідомляється в прес-релізі агентства.

Прогноз за рейтингами залишається "негативним", що означає його можливе пониження в майбутньому.

На думку S&P, рейтинги України стримуються політичною невизначеністю і проблемами фінансового сектора.

"Зокрема, ми вважаємо, що стратегія уряду щодо фіксації курсу іноземної валюти для задоволення підвищеної потреби в зовнішньому фінансуванні, в середньостроковій перспективі продовжує залежати від сприятливих умов фінансування на ринках капіталу", - говориться в повідомленні агентства.

Крім того, служба кредитних рейтингів Standard & Poor's очікує скорочення золотовалютних резервів України в 2013 році нижче 30% короткострокового зовнішнього боргу.

Нагадаємо, S&P знизило довгострокові суверенні рейтинги України вже знижені з рівня "BB-" до "B" у грудні 2012 року. Міжнародне рейтингове агентство Moody's також знизило рейтинг державних облігацій України на один щабель - з B2 до B3 з негативним прогнозом.

Читайте також:

ЄБРР очікує зниження ВВП України в 2013 році на 0,5%

Азаров: Україна за рівнем ВВП знаходиться "десь у 1980 році"

IFC: Без відновлення регуляторних реформ Україна ризикує не поліпшити позиції в міжнародних рейтингах