UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розподіляти 2,7 мільярда доларів від МВФ буде Мінфін - Нацбанк

Кошти надійдуть до кінця серпня на рахунок НБУ.  

Зарахування 2,7 млд дол від МВФ для України в рамках розподілу спецправ запозичень на 650 млрд дол відбудеться до кінця серпня, а розподіляти кошти буде Мінфін. Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook.

У Нацбанку нагадали, що мета розподілу коштів МВФ - задовольнити потребу в підвищенні ліквідності і рівня резервів 190 країн-членів Фонду. Плюс, забезпечити стабільність світової економіки.

"Ці кошти надійдуть на рахунок в Нацбанку. Згідно з чинним законодавством, фінансовим агентом по СПЗ, тобто органом, який буде приймати рішення про їх використання, є Міністерство фінансів України. Нацбанк надасть свої пропозиції щодо використання відповідних засобів", - пояснили в регуляторі.

Читайте також: Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ

Нагадаємо, що 9 липня Виконавча рада МВФ погодилась на новий спільний розподіл спеціальних прав запозичень (СПЗ) на суму 650 млрд доларів.

Раніше Зеленський заявив, що Україна обов'язково зробить те, що пообіцяла, і може отримати транш від МВФ восени. Але при цьому він зазначив, що в разі його відсутності глобальної проблеми не буде. Але повідомлялося, що МВФ не бачить підстав для виділення нового траншу для України.