UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розпалювачів мітингів проти відключення електроенергії в Одесі шукатимуть та покарають - ОРДА

Доручення отримали підрозділи національної поліції.

В Одесі покарають розпалювачів мітингів проти відключень електроенергії. Відповідне доручення віддав начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук в ході селекторної наради за участі керівників районних військових адміністрацій та головами громад.

На нараді було розглянуто проблеми стабілізації енергосистеми Одеської області.

"Начальник ОдРВА надав доручення підрозділам національної поліції району по виявленню та притягненню до відповідальності провокаторів, які підбурюють населення до протиправних дій у зв’язку з аварійними заходами відключення електроенергії", - повідомила Одеська районна державна адміністрація.

Нагадаємо, масові заходи під час воєнного стану можливі лише за виключних обставин і тільки за умови їх письмового погодження.

Ворог почав реалізовувати в Україні психологічні спецоперації, використовуючи відключення світла.

В Одесі вже відбулося кілька мітингів проти відключення електроенергії. На думку експертів, вони стали засобом російської пропаганди, яка прагне дезорганізувати українське суспільство, змусити його активно виступати проти вимкнень світла.

10 грудня в Одесі внаслідок ударів дронами-камікадзе по об'єктах енергоінфраструктури було відключено від електроенергії всіх споживачів, окрім критичної інфраструктури.