UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмитнення євроблях: пільговий період закінчився, розповідаємо про штрафи

Нерозмитнені машини на території України з 9 лютого вважаються порушниками.

В Україні закінчився термін дії законів, завдяки яким у країні діяло пільгове розмитнення транспортних засобів. З сьогоднішнього дня, 9 лютого, автомобілі, які перебувають у країні в режимі тимчасового ввезення чи транзиту та не були заявлені на розмитнення, вважаються порушниками митного законодавства. Про це повідомляє Київська митниця.

Штрафи за порушення термінів тимчасового ввезення:

За порушення термінів транзиту передбачено такі штрафи:

Більше того, за передачу авто у володіння, користування або розпорядження іншій особі, яка не ввозила його до України, загрожує штраф у розмірі 34 тис. грн.

Також митниця при виявленні порушників передаватиме інформацію до Національної поліції, яка, у свою чергу, може виписати додатковий штраф, склавши протокол про адміністративне правопорушення.

Читайте також: БЕБ підозрює у несплаті податків та торгівлі фальсифікатом великі мережі АЗС, за винятком заправок Коломойського

Раніше повідомлялося, що фінансовий комітет Ради напрацював два законопроекти щодо розмитнення "євроблях", які завезли до України до 31 грудня 2020 року. У комітеті вирішили знизити вартість розмитнення близько 1000 євро.