UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмитнення авто в «Дії»: що є в законопроєкті, який підтримав комітет ВРУ

Міністр Федоров заявив, що він ліквідує низку корупційних схем на митниці.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт №10380, який передбачає впровадження розмитнення автомобілів у застосунку «Дія», повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністр зазначив, що основним моментом є те, що законопроєкт прибирає людський фактор з процесу визначення митної вартості авто, від якої розраховують митні збори.

«Після ухвалення законопроєкту зможете подати декларацію для розмитнення авто в застосунку чи на порталі Дія. Це важливий антикорупційний закон. Дякую комітету за підтримку. Далі в законопроєкту перше читання, сподіваюся на позитивне рішення в сесійній залі», - написав він.

У свою чергу голова комітету Данило Гетманцев зазначив, що при запровадженні нової моделі ліквідуються схеми:

Також у законі пропонується:

Читайте також: Розмитнення автомобіля: що для цього потрібно

Нагадаємо, що із 20 грудня 2023 року в Україні доступна функція перереєстрації автомобіля через сервіс державних послуг «Дія». Тепер купити і продати автівку можна буде в режимі онлайн, а відвідування сервісного центру МВС не обов’язкове. Водночас скористатися перереєстрацією зможуть лише ті, хто продає чи купує авто вперше за рік.