UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський прем'єр відмовився прогнозувати ціни на нафту

Уряд РФ всього кілька тижнів тому заклав у бюджет 50 доларів за барель. Готуються до "енергійному скороченню витрат".

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив про великі ризики для наповнення бюджету країни із-за падіння цін на нафту.

"Ціни на нафту залишаються колишніми, їх подальша динаміка також погано передбачувана. Більш того, як ви знаєте, санкції з Ірану зняті, і нафта продовжила падіння сьогодні. Відповідно зберігаються великі ризики для поповнення бюджету, виконання бюджетних зобов'язань", - сказав Медведєв на нараді про виконання бюджету на 2016 рік.

Він також заявив, що необхідно вжити додаткових заходів для поповнення бюджету і "більш енергійного скорочення витрат, про що ми з вами говорили на нараді в п'ятницю".

Нагадаємо, що в п'ятницю, 15 січня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав падіння цін на нафту, що відбулося в останні тижні і особливо в останні дні, драматичним. На нараді з виконанням федерального бюджету на 2016 рік він сказав, що середньорічна ціна на нафту у 50 доларів, закладена в бюджет, здається "позамежною".

Колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив, що ціна на нафту марки Brent вище 20-30 доларів за барель буде для економіки Росії "преміальним бонусом".

18 січня нафту марки Brent торгується біля рівня 29 доларів за барель.