UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський банкір лякає Україну крахом банківської системи через санкції – Tagesspiegel

За словами голови "Внешкомбанка", російські фіну станови не зможуть обслуговувати кредити дочірніх банків в Україні.

Санкції Заходу проти Росії б'ють по економіці України. Про це заявив голова російського "Внешкомбанка" Володимир Дмітрієв, який "лякає" українську сторону "крахом" банківської системи.

Як повідомляє німецьке видання Tagesspeigel, Дмітрієв нагадав, що санкції ЄС і США закрили доступ до західних кредитних ринків для російських банків. Таким чином, вони не можуть отримати довгострокові кредити на Заході і надати достатні кошти для операцій своїх дочірніх фінустанов в Україні.

Він заявив, що зараз російські банки в Україні обслуговують лише п'яту частину кредитів. А це "ставить під загрозу всю банківську систему".

В цей же час, низка найбільших російських банків ввела обмеження на продаж валюти через її дефіцит, що утворився в результаті різкого падіння курсу рубля. А комісар Євросоюзу з питань розширення Йоганнес Ган заявив, що стрімке падіння курсу російського рубля є доказом того, що санкції Заходу проти Росії за її дії в Україні працюють.

"Думаю, що це більш ніж доказ впливу необхідних санкцій, і сподіваюся, що це буде сприяти тому, що Росія зробить перший крок до нормалізації ситуації", - підкреслив Ган.