UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські акціонери ПІБ не з'явилися на збори по здачі банківської ліцензії

Міноритарні акціонери не можуть прийняти рішення без представників ВЕБ.

Представники російського ВЕБ не з'явилися на збори акціонерів своєї української "дочки" - "Промінвестбанку" (ПІБ). Відповідно зібрання, на якому планувалося розглянути питання здачі банківської ліцензії, не відбулося. Про це йдеться в повідомленні на сайті банку.

У повідомленні наголошується, що представники головного акціонера – російського "Внєшекономбанку" (ВЕБ) – не з'явилися на збори 6 лютого.

Збори не відбулися через відсутність кворуму - приїхали лише міноритарні акціонери, які володіють 0,079% акцій "Промінвестбанку".

Раніше повідомлялося, що збори акціонерів "Промінвестбанку", власником якого є російський держбанк ВЕБ, 6 лютого мають розглянути питання про припинення банком банківської діяльності без припинення юридичної особи.

Верховний Суд 6 листопада відмовився задовольнити касації російської державної корпорації ВЕБ.РФ і "Промінвестбанку", залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня про зняття заборони на примусовий продаж 99,77% акцій "Промінвестбанку".

За даними звіту про стрес-тестуванні Нацбанку на початок 2019 року, "Промінвестбанк" за базовим сценарієм мав потребу в додатковому капіталі у розмірі 4,605 млрд грн, за несприятливим макроекономічним сценарієм – 6,32 млрд грн. На 1 вересня потреба в додатковому капіталі у результаті ужитих банком заходів знизилася до 2,725 млрд грн і 3,961 млрд грн відповідно.