UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія висунула Литві умови для відновлення постачань молочної продукції

Росспоживнагляд висунув умови для відновлення постачань молочної продукції з Литви, які було перервано з початку жовтня.

Росспоживнагляд висунув умови для відновлення постачань молочної продукції з Литви, які було перервано з початку жовтня. Про це йдеться у заяві на сайті відомства.

Основні вимоги російської сторони зводяться до того, що Литва повинна повинна виявити і усунути причини виявлення фталатів у молочній продукції, а також забезпечити відповідність складу, зазначеного на етикетці, фактичному змісту.

Окрім того, відомство пропонує Вільнюсу забезпечити вимоги РФ, що пред'являються до маркування продукції, а також надати документи російською мовою на молочні товари, які планується постачати до Росії. Влада РФ пропонує вжити заходів щодо підвищення відповідальності виробників за якість продукції і відпрацювати механізми оперативного обміну інформацією про порушення між країнами.

ТАКОЖ: Онищенку не сподобалося, що Литва і ЄС поскаржилися на Росію до СОТ через "молочні" обмеження

"Питання про відновлення постачань литовської молочної продукції на російський ринок буде розглянуто після отримання вищезазначеної інформації та реалізації заходів, що гарантують якість і безпеку продукції, запланованої до постачань до Російської Федерації", - наголошується в повідомленні.

Росспоживнагляд вирішив ввести обмеження на ввезення до РФ молочної продукції з Литви 17 вересня. Глава відомства Геннадій Онищенко пояснював, що обмеження введено через претензії до якості кисломолочних продуктів, вироблених у прибалтійській державі.

Претензії до литовських молочних продуктів виникли у Росспоживнагляду на тлі митного конфлікту РФ з Литвою. Раніше Вільнюс висловив невдоволення у зв'язку з діями російських митників, які стали особливо ретельно перевіряти машини з литовськими номерами. !zn

Читайте також:

Онищенко розповів про гнітюче враження від продукції Roshen

Кремль санкціями проти Литви карає її за підтримку України, - експерт

Після загострення відносин з Нідерландами Росія забракувала голландське молоко

Росія зібралася ввести заборону на голландські тюльпани