UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відновить кредитно-газові переговори з Україною після формування нового уряду

За словами Шувалова, консультації і переговори з новим урядом буде проведено моментально, і вказівки президента РФ буде виконано.

Переговори з українською стороною щодо фінансової підтримки та у сфері енергетики поновляться, як тільки буде сформовано новий уряд, повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

"Є доцільним все ж дочекатися формування нового уряду, тому що з учорашнього дня ми живемо в нових умовах, коли прем'єр-міністр України пішов у відставку. Ми як і раніше робочі контакти з нашими колегами з уряду України підтримуємо, але розуміємо, що ситуація може змінитися", - сказав Шувалов на зустрічі президента РФ Володимира Путіна з членами уряду у середу, 29 січня.

За словами Шувалова, консультації і переговори з новим урядом буде проведено моментально, і вказівки президента РФ буде виконано.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв підтримав позицію Шувалова.

"Я хотів би підтримати те, що було сказано Ігорем Івановичем Шуваловим у тій частині, що дійсно, при розумінні необхідності виконання всіх домовленостей, ми повинні робити це осмислено. А осмислено це можна робити тільки тоді, коли ми будемо розуміти, яким буде уряд, хто буде там працювати і яких правил дотримуватися", - сказав Медвєдєв.

Він зазначив, що, наприклад, у сфері енергетики у нього були прямі домовленості з екс-прем'єром України Миколою Азаровим на тему того, яким чином будуть погашати заборгованість за газ.

Медвєдєв нагадав, що заборгованість за газ величезна. "Вони не платили практично півроку, тільки за один місяць заплатили, за вересень. У минулому році вона близько 2,7 млрд дол. була на кінець року", - сказав він. !zn

Читайте також:

НАТО розкритикувало Росію у зв'язку з подіями в Україні

Європейська преса побачила готовність Путіна попрощатися з Януковичем

Рада Федерації Росії засудив дії опозиції в Україні