UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія від розриву економічних відносин з Україною щорічно втрачатиме близько $ 5 млрд

Втрати у фінансово-кредитній і майновій сферах двосторонніх відносин з Україною оцінюються в 45-50 млрд доларів.

Максимально можлива втрачена експортна виручка для Росії в умовах погіршення умов взаємної торгівлі з Україною становить 4,5-5 млрд доларів на рік у разі реалізації негативного сценарію розвитку російсько-українських відносин. Про це випливає з доповіді Комітету громадянських ініціатив "глухий Кут боротьби інтеграцій в Європі"Г

При цьому критичні обсяги імпорту з України на найближчі три роки складають до 2 млрд доларів на рік (комплектуючі для ВПК і ряду стратегічних машинобудівних виробництв).

Інший імпорт з України Росія заміщує за рахунок власного виробництва, кримського ефекту, зниження некритичного споживання (обсяг заміщення 4,3 млрд доларів або 27% всього імпорту з України в 2013 році), а також за рахунок імпорту з СНД - обсяг заміщення становить 1,9 млрд доларів, або 12% від імпорту з України та за рахунок імпорту з далекого зарубіжжя - обсяг заміщення 7,6 млрд доларів або 48% імпорту з України.

Можливі втрати для Росії в фінансово-кредитної і майновій сферах двосторонніх відносин з Україною оцінюються в 45-50 млрд доларів.

Ці втрати можливі при відмові української сторони від сплати заборгованості перед Росією, накладання обмежень на використання депозитів російських юридичних і фізичних осіб на Україні і вилучення російської власності в Україні. !zn

Читайте також:

Меркель і Олланд пригрозили Росії новими санкціями

Європа більше не вважає Росію надійним постачальником газу, - єврокомісар

Україна розробляє план проведення опалювального сезону без російського газу