UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія поки не домовилася про зниження видобутку нафти, ціни пішли вниз

На переговорах Росії з Венесуелою, Саудівською Аравією і Мексикою сторонам не вдалося виробити єдину позицію на саміті ОПЕК щодо зниження обсягів видобутку нафти.

Представникам Росії та Мексики, а також державам-членів ОПЕК - Венесуелі і Саудівській Аравії - не вдалося домовитися про скорочення обсягів видобутку нафти для стимулювання штучного зростання цін на нафту.

Після наради представники Росії і Венесуели оголосили журналістам, що нібито всі учасники переговорів зійшлися на думці, що ціни на нафту занадто низькі, разом з тим не уточнили, чому в такому разі на переговорах не було досягнуто рішення.

"Ми обговорили ситуацію на ринку, обмінялися поглядами. Нам необхідно підтримувати контакт. Ми домовилися зустрітися знову через три місяці", - заявив журналістам МЗС Венесуели і екс-президент венесуельського державного концерну PDVSA Рафаель Рамірес, передає Reuters. Зі схожою заявою виступив за підсумками зустрічі міністр енергетики Росії Олександр Новак.

У той же час, існує величезна ймовірність, що проти зниження видобутку і зростання цін на нафту виступає саме Саудівська Аравія, яка вже певний час штучно утримує її ціну на низькому рівні.

Читайте також: Fitch назвав країни, які найбільше постраждають від дешевої нафти

Також відомо, що після оприлюднення результатів зустрічі ціни на нафту пішли вниз і майже досягли 78 доларів за барель.

Раніше повідомлялося, що Росія і Венесуела попросять ОПЕК скоротити видобуток нафти для підвищення ціни. Остаточне рішення по видобутку нафти буде прийнято на саміті ОПЕК, який відбудеться 27 листопада у Відні.