UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія наважилася надіслати своїх інспекторів на підприємства Roshen

Росспоживнагляд РФ запропонував провести документарну перевірку та інспектування підприємств кондитерської корпорації "Рошен" на території України.

Росспоживнагляд РФ запропонував Україні провести документальну перевірку та інспекцію продукції кондитерської компанії Roshen, повідомляє прес-служба відомства.

"Міністру аграрної політики та продовольства України Н.Присяжнюку направлено лист з пропозицією провести відповідні заходи, що включають документарну перевірку та інспектування підприємств кондитерської корпорації "Рошен" на території України, з переліком необхідної документації для проведення документарної перевірки", - наголошується в повідомленні.

Раніше акціонер компанії, народний депутат України Петро Порошенко заявив, що Roshen готова до співпраці з російською стороною для повернення її продукції на російський ринок. "Ми вже два місяці кличемо "Ау"! Може хтось приїде, зробимо спільну групу або комісію? Я проти того, щоб політизувати цей процес. Україна повинна діяти виключно правовим способом. Закрили ринки - приїдьте, ми відкриті до інспекції, відкриті до безпеки харчування і стандартів, оскільки це партнерські відносини, а все інше-це від лукавого", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 29 липня Росспоживнагляд заявив про введення заборони на поставки в Росію продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії Roshen - київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій.

Головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що український шоколад не відповідає стандартам якості. Зокрема, за його словами, у молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

Однак після заяв Росспоживнагляд перевірку продукції на вміст бензопірену провели Киргизія, Казахстан, Таджикистан, Молдова і Вірменія. Жодна з перевірок не знайшла небезпечних речовин у продукції Roshen. !zn

Читайте також:

Онищенко незадоволений, що Україна ніяк не вирішує питання Roshen

Онищенко на Далекому Сході намагалися почастувати шоколадними цукерками Roshen

Росія попередила: повернення продукції Roshen може затягнутися на роки

Roshen підрахували можливі збитки від "торгової війни" з Росією