UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський Ялтинський міжнародний економічний форум з'їхав з Криму

Гауляйтер півострова Аксьонов визнав, що півострів має щонайменше логістичні проблеми.

Ялтинський міжнародний економічний форум, який проводився Росією в окупованому Криму з 2015 року і входив до четвірки найбільших інвестиційних форумів Росії після Петербурзького, Східного та Сочинського форумів, залишає півострів. Це випливає із повідомлення у соцмережах гауляйтера Криму Сєргєя Аксьонова, якого цитують російські ЗМІ.

Евакуацію заходу на російську територію Аксьонов пояснив логістичними проблемами, які він назвав "особливостями".

"Цього року проведення Ялтинського міжнародного економічного форуму планується у Москві у зв'язку з певними логістичними особливостями", - зазначив представник окупаційної влади.

Але фактично Росії вже четвертий рік поспіль не вдається провести цей форум, який став черговим інструментом пропаганди РФ, і був покликаний продемонструвати нначебто інтерес інвесторів до цих територій, попри їх окупацію.

У 2020-2021 роках скасування форуму пояснювали пандемією коронавірусу. Хоча заступник голови уряду Росії Марат Хуснуллін заявляв, що Ялтинський форум не планують скасовувати через поширення захворюваності.

Читайте також: МЗС України висловив протест через проведення "міжнародного форуму" в окупованому Криму

Крім того, пандемія не завадила проведенню, наприклад, Петербурзького економічного форуму. Останній скасовували лише єдиний раз - у 2020 році. Але у 2021 році форум вже відбувся.

Петербурзький форум був проведений й у 2022 році. Хоча Росія була змушена запросити на форум в Петербурзі навіть терористичну організацію Талібан, щоб створити видимість масовості та продемонструвати начебто підтримку міжнародної ділової спільноти.

Проте Ялтинський форум, вочевидь, обійшли увагою навіть такі "інвестори". Форум, який мав відбутися у 2022 році без пояснення причин перенесли на 2023 рік. Причому, без визначення точної дати.

А у 2023 році форум, якщо і буде проведений, то фактично залишить від кримського лише слово "Ялтинський".

Ані приблизної програми, ані дати наразі навіть не називають.