UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська прокуратура погрожує арештами керівникам західних компаній у РФ, що заявили про вихід з країни - The Wall Street Journal

Росія збирається погрозами повертати західні компанії.

Російська прокуратура протягом останнього тижня обійшла та обдзвонила західні компанії різних секторів економіки, включаючи технологічний, продовольчий, банківський, продажу одягу, зокрема - McDonald’s, IBM, Yum Brands, KFC, Pizza Hut, - і попередила про притягнення до відповідальності, аж до арештів, за те, що вони пішли з Росії. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

"Російська прокуратура попередила західні компанії в Росії, погрожуючи арештом тамтешніх корпоративних лідерів, які критикують уряд, або конфіскацією активів компаній за вихід з країни", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, минулого тижня прокурори попередили такі компанії, як Coca-Cola Co, McDonald's, Procter & Gamble, International Business Machines Corp. IBM, KFC, Yum Brands Inc., НЮМ.

Читайте також: Економічне знищення Росії: перелік компаній першої величини, що залишили РФ

"Дзвінки, листи та візити включали погрози подати до суду на компанії та конфіскувати активи, включаючи торгові марки", - зазначає видання.

За даними The Wall Street Journal, попередження спонукали принаймні одну з цільових компаній обмежити комунікації між своїм російським бізнесом та рештою компанії, оскільки занепокоєні тим, що електронні або текстові повідомлення можуть бути перехоплені.

Інші компанії перевели керівників з Росії.

Нагадаємо, 2 березня акції російських компаній у результаті запроваджених проти Росії санкцій знецінилися до мінімуму, проте все одно залишалися не затребуваними на біржових торгах.