UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія завдала удару по судну під прапором Бангладеша, є загиблий

Пожежу на судні було загашено. 

Військово-морські сили Росії завдали ракетного удару по судну під прапором Бангладеша в порту "Ольвія" (Миколаїв, північна частина Дніпро-Бузького лиману), внаслідок атаки загинув член екіпажу. Про це повідомило Міністерство інфраструктури.

Атака сталася о 17:25 судном "BANGLAR SAMRIDDHU", яке знаходиться в порту Ольвія на якірній стоянці № 363. Одна ракета потрапила в надбудову, на судні почалася пожежа. Для порятунку екіпажу було направлено 2 буксири.

За інформацією, наданою МІУ агентом судна ТОВ "Дельта Марітайм Едженсі", під час атаки судна загинув один член екіпажу, громадянин Бангладеша. На момент поразки він був на містку.

На місце було викликано швидку. Пожежу на судні було загашена. Члени екіпажу залишилися на судні.

Судно зайшло в порт 23 лютого і перебувало в очікуванні завантаження, без можливості виходу через незаконні навігаційні попередження (ПРІП) про обмеження судноплавства від ВМС російської федерації.

Читайте також: Найкрутіший результат від санкції проти РФ - більш за всіх постраждають держкомпанії, на рятування яких підуть сотні мільярдів доларів

Повідомлялося, що в адміністрації порту Роттердам (Нідерланди) заявили, що серйозного впливу антиросійських санкцій у порту не зазначають.