UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія отримає доступ до родовищ нафти в Судані

Кремль намагається посилити вплив в Африці після запровадження міжнародних санкцій, що неабияк вдарили по російській економіці.

Судан запропонував більше нафтових блоків російському нафтовидобувному підприємству «Зарубежнефть».  Очолюваний військовими уряд у Хартумі розширив двосторонні відносини з Росією, яка намагається обійти міжнародні санкції після вторгнення в Україну та посилити політичні та економічні впливи в Африці. Про це з посиланням на заяву суданського чиновника наприкінці п’ятничного міністерського візиту до Москви пише Sudan Tribune.

 «Ми обговорювали пропозицію «Зарубежнефти»… Раніше ми надавали кілька блоків для розробки, а тепер ми додали ще більше в регіонах з газовим і нафтовим потенціалом. Думаю, до жовтня ми передамо необхідну інформацію, щоб вони могли почати розглядати ці райони», — сказав наприкінці зустрічі генеральний директор Управління видобутку нафти аль-Тахір Абул-Хасан.

Читайте також: Bloomberg: Група юристів хоче відібрати у громадян Росії під санкціями трильйон доларів

Видання зазначає, що протягом 2022 року до липня Судан заплатив близько 110 мільйонів доларів за отримання пшениці з Росії та 37 мільйонів доларів за імпорт соняшникової олії.

Нагадаємо, нещодавно російський суховантаж із краденим українським зерном прибув до Сирії.