UA / RU
Підтримати ZN.ua

Робота в регіонах України: вимоги до спеціалістів падають, хоча кількість вакансій зросла

 Тернопільська область стала лідером щодо приросту пропозицій роботи.

Як мінімум, у 13 областях України ринок праці пропонує більше вакансій, ніж у лютому 2022 року. Експерти характеризують ринок, як «етап відновлення». Однак є області, де ринок розвивається більш динамічно. Про це йдеться у останньому аналізі ринку праці від спеціалізованого сайту з пошуку роботи Work.ua.

Регіони

Так, найбільший приріст пропозицій роботи у березні у таких регіонах: Тернопільська (+11%), Закарпатська (+8%), Полтавська (+7%), Кіровоградська (+7%), Хмельницька (+6%).

Щодо областей-лідерів, то у чотирьох із них вакансій побільшало, а от в одній кількість роботи незначно скоротилася:

Спеціальності

Як і раніше, найбільшу кількість вакансій у категорії «Сфера обслуговування». Однак від вересня минулого серед лідерів також «Робочі спеціальності, виробництво»:

Конкуренція

Синхронно зі зростанням загальної кількості вакансій побільшало роботи для людей без досвіду (+11% до лютого) і студентів (+7%). Зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю (+5%) і пенсіонерів (+5%). На ринку праці стало на 9% більше пропозицій роботи для ветеранів. Пропозицій дистанційної роботи побільшало лише на 3%, а вакансій з вимогою про знання англійської мови - на 7%.