UA / RU
Підтримати ZN.ua

Робочу групу з протидії Північному потоку-2 очолив Єрмак

Став відомий склад робочої групи.

Президент Володимир Зеленський створив робочу групу для напрацювання пропозицій щодо протистояння запуску газопроводу "Північний потік-2". Очолить групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента.

"У зв'язку з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України і викликам в сфері енергетики, зокрема реалізацією проекту" Північний потік - 2 ", який містить прямі загрози національній безпеці і безпеці всього регіону, Президент Володимир Зеленський 16 вересня підписав розпорядження № 545/2021- рп, яким створив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо нейтралізації відповідних ризиків ", - йдеться в повідомленні.

Очолив групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. До складу також увійшли голова СБУ Іван Баканов, голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко, міністр енергетики Герман Галущенко і секретар РНБО Олексій Данилов.

Читайте також: Україна чекає від США і Німеччини конкретних гарантій у зв'язку з "Північним потоком 2" – Кулеба

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба висловив побажання конкретних дій від Німеччини і Франції щодо гарантій щодо "Північного потоку-2", сертифікація якого почалася в Німеччині.