UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО продовжив санкції проти «Роснефти», «Лукойлу» та дочірніх підприємств «Газпрому»

Санкції продовжені на три роки.

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) на три роки продовжила санкції, які спочатку були введені в травні 2018 року, щодо російських компаній «Роснєфть», «Лукойл» і деяких «дочок» «Газпрому». Про це повідомляє enkorr з посиланням на рішення РНБО від 18 червня 2021 року.

Згідно з документом, щодо «Роснефти» і компанії «Роснєфть Трейд Лімітед» (Кіпр) санкції залишаються незмінними: блокування активів, обмеження торгових операцій і запобігання виведення їх капіталів за межі України. Видання вказується, що в первісній версії документа від 2018 року в відношенні «Роснєфті» не було пункту про обмеження торгових операцій.

Також піт заборону потрапили компанії «Газпром Міжрегіонгаз», «Газпром Нєфть», «Газпром Геологоразвєдка», «Газпром газнєфтєпродукти холдинг», «Газпром газнадзор» та інші дочірні структури концерну.

Для компанії «Лукойл» пролонгація санкції не передбачає заборони на ведення торговельної діяльності та блокування активів, але додалася заборона на участь в приватизації. Відносно «Лукойлу» продовжують діяти обмеження на виведення капіталу.

Також, під персональні санкції рішенням РНБО потрапив офіційний представник президента нафтової компанії «Лукойл в Україні», громадянин РФ, Сергій Чмихалов.

Читайте також: Росія видала в Донбасі вже 630 тисяч своїх паспортів – РНБО

Повідомлялося, що Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 18 червня 2021 року. Зокрема мова йде про продовження санкцій проти 312 фізичних та 101 юридичних осіб.

Нагадаємо, 18 червня відбулося чергове засідання РНБО, під час якого Рада нацбезпеки і оборони ухвалила Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу, а також розглянула питання військово-технічного співробітництва України з іншими державами. Крім того, РНБО вирішила продовжити санкції, введені Україною у 2018 році. Також прийнято рішення про санкції проти Дмитра Фірташа і Павла Фукса.