UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різдво в Україні: скільки доведеться витратити, щоб приготувати святкову кутю

В залежності від складових куті, її приготування може коштувати від 300 до понад 500 гривень.

Цього року Україна святкує Різдво за новим календарем (25 грудня), проте за старими традиціями – святковий стіл на 12 страв. Однак цьогоріч приготувати кутю коштуватиме немало, пише 24 канал.

Орієнтовно 250 грамів куті обійдеться у майже 44 гривні. При цьому найбільше доведеться заплатити за додатки до страви, зокрема:

Отже, цінові межі для приготування куті коливатиметься від 300 до понад 500 гривень (залежить від вартості продуктів, які оберете).

Водночас Інститут аграрної економіки оцінив вартість куті в рази менше. Йдеться про середню ціну станом на середину грудня – 103,71 гривні за 950 грамів куті. Найдорожчими інгредієнтами страви цьогоріч стануть:

Крім того, не варто забувати за традиційний узвар з сушених яблук, груш і чорносливу, вартість якого становитиме 66 гривень.

Повідомлялось, що в Україні бажаючих ходити по магазинах для купівлі подарунків на Різдво поменшало – частка таких знизилась з попереднього року на 2% – з 61% до 59%. Опитані розповіли, що мають намір йти на шопінг у період з 1 по 24 грудня. Цікаво, що торік покупки відкладали на другу половину грудня.