UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ринок землі: депутати змінили строк оформлення невитребуваних паїв і не лише його

Тепер оформлювати паї можна до 2028 року.

Депутати ВР ухвалили в цілому законопроєкт №11150 відносно захисту інтересів власників земельних часток (паїв), яким продовжено з 1 січня 2025 року до 1 січня 2028 року термін оформлення невитребуваних (нерозподілених) земельних ділянок.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики з посиланням на заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

«Станом на сьогодні, значна кількість власників ділянок не змогли скористатись правом оформлення невитребуваних паїв через широкомасштабне вторгнення. З огляду на це, для забезпечення конституційних прав власників паїв, строк оформлення таких земельних ділянок відтерміновано до 1 січня 2028 року», – зазначив він.

Також прийнятим законом передбачається:

Читайте також: ЗСУ показали ще 1320 росіянам, що українська земля може їм дістатись лише одним способом. Посмертним

Як писало ZN.UA, після зняття мораторію на продаж сільгоспземлі та відкриття ринку земельні ділянки сільськогосподарського призначення стали одним із найвигідніших інвестиційних інструментів. За відсотком дохідності вкладення вони не поступаються традиційним уже для наших громадян вкладенням у житлову  нерухомість, але водночас мають низку переваг. Про це читайте в статті "Дохід від інвестицій у найбільш недооцінений товар — українську землю, вартість якої прискорено зростає".