UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ринок праці через п'ять років: які спеціальності відійдуть у минуле, а на що попит зросте

Цифровізація та автоматизація процесів змінить ринок праці.

Експерти ринку праці очікують, що за п'ять років у світі зникне близько 14 млн. робочих місць. Найбільші скорочення очікуються у сфері безпеки, торгівлі та адміністративних посад. Водночас зросте попит на фахівців із роботи з сільгосптехнікою, водіїв та вчителів, пише Обозреватель з посиланням на аналітиків порталу з пошуку роботи.

Причинами скорочень називається цифровізація та автоматизація процесів. При цьому найбільше скорочення буде за такими посадами:

Але є низка спеціальностей, які це не торкнеться. Більше того, очікується найбільше зростання робочих місць за посадами:

«На окрему увагу заслуговує група професій, пов'язана зі стійким розвитком та навколишнім середовищем. Це може свідчити, що зелений перехід одночасно є важливою тенденцією ринку праці», – зазначають експерти.

Читайте також: Робота без досвіду: які критерії у роботодавців

Повідомлялося, що громадяни України, які тимчасово мешкають у Польщі переважно у великих містах та агломераціях, готові переїхати і до менших населених пунктів, якщо там буде для них робота. У цьому вона схожа на американців.