UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ринок нерухомості: іноземні інвестори активізувались та шукають ліквідні пропозиції

Інвесторів цікавить нерухомість зі значним дисконтом.

Ринок нерухомості значно скоротився, однак частина іноземців ретельно вивчає ринок та готова інвестувати в нерухомість Києва, вважаючи, що час для купівлі настав. У цьому впевнений CEO/власник компанії з управління нерухомістю "Акт Сервіс" Богдан Половінський, пише РБК-Україна. 

За його словами, понад 70% усієї нерухомості у столиці до початку повномасштабної війни купували саме з інвестиційною метою. Цей сегмент включає квартири, які в подальшому здаються в оренду, як у спальних районах, так і в центральній частині міста. Водночас нежитловий фонд у нових будинках також переважно купується для здачі в оренду.

Наразі багато потенційних покупців звертаються до рієлторів та інвестиційних менеджерів з проханнями знайти "солодкі" пропозиції – нерухомість зі значним дисконтом.

"Попит на такі об'єкти перевищує пропозицію, що нерідко призводить до своєрідних аукціонів. Ситуація на ринку сповнена протиріч: з одного боку, продаж нерухомості ускладнений, а з іншого – попит на вигідні пропозиції залишається високим... Зокрема, активність спостерігається серед громадян Туреччини, Китаю, Великої Британії та навіть Японії. Найбільше цікавляться об'єктами комерційної нерухомості, такими як торгівельні площі на перших поверхах у центрі міста (стріт рітейл) та окремо розташованими будівлями й земельними ділянками", – говорить Половінський.

Читайте також: Для автономного електропостачання квартири чи будинку можна обрати три варіанти – експерт

Він зазначив, що ліквідність залишається головним критерієм при виборі об'єктів нерухомості. Чим привабливіша ціна покупки, тим вищі шанси швидко отримати прибуток, особливо в умовах нестабільності ринку.