UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резонансні ДТП у Харкові: на безпеку дорожнього руху в місті видідили 35 млн грн (ФОТО)

Порядок у місті планують наводити не лише з боку водіїв, але і з боку чиновників, які мають нести відповідальність за наслідки своєї роботи.

Депутати Харківської облради затвердили програму "Підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території області на період до 2023 року", і виділили на ці цілі з обласного бюджету майже 35 млн грн. Про це повідомляє Харківська ОДА.

Зокрема, за кошти, виділення яких передбачено з обласного бюджету, планують:

"Головна мета, щоб відповідальні особи добре знали, за що та як вони відповідатимуть, пам'ятаючи про причини та наслідки резонансних ДТП, які сталися", - зазначила з трибуни сесії голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, в результаті якої загинули шість осіб, ще п'ятеро, в тому числі вагітна жінка, отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 (водій Олена Зайцева) і Volkswagen Touareg (водій Геннадій Дронов), в результаті чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів.

Фото з Facebook
Ростислав Касьяненко / Facebook

Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водії порушили правила дорожнього руху, що призвело до аварії. 26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова засудив до 10 років позбавлення волі обвинувачених у смертельній дорожньо-транспортній події Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.

У серпні 2018 року Головний архітектор Харкова потрапив у ДТП: троє загиблих.

7 листопада 2020 року у Харкові автомобіль збив трьох людей на "острівці безпеки". Внаслідок наїзду автомобіля трьох пішоходів у важкому стані госпіталізовано.

26 жовтня 2021 року на проспекті Гагаріна у Харкові сталася чергова жахлива ДТП. Зіткнулися автомобілі Infiniti та Chevrolet. Infiniti рухався зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину на червоний сигнал світлофору. В одній з іномарок, яка спричинила жахливу аварію, знаходилися неповнолітні.

28 жовтня 2021 року на тому ж проспекті, де 16-річний водій автомобіля Infiniti на повній швидкості протаранив Chevrolet Aveo, внаслідок чого загинув водій, сталася ДТП за участю іншого автомобіля Infiniti, за кермом якого була дівчина.

За інформацією місцевого видання, дівчина збила на пішохідному переході на вулиці Героїв Сталінграда жінку.

Нова смертельна ДТП з Infiniti у Харкові: під колесами загинула жінка-пішохід

11 листопада 2021 року на проспекті Науки автомобіль Toyota збив двох неповнолітніх на пішохідному переході.

25 листопада 2021 року у Харкові знову сталася масштабна ДТП, цього разу при в'їзді до міста. Зіткнулися три легковики та дві фури, одна з яких, перекинувшись, розчавила автомобіль таксі.

Харків став містом “обраних”, де поліцейські знають номери тих, хто їздить містом та бояться їх зупиняти, заявляє мер Харкова Ігор Терехов. Він визнав, що харківські поліцейські не хочуть виконувати своїх обов'язків та запропонував довірити охорону міста патрульним з інших регіонів.

Крім того, за 10 місяців 2021 року з лав поліції Харкова звільнилося в півтора раза більше людей, ніж пішло за весь 2020 рік. В результаті в Харкові вже немає піших патрулів.

З іншого боку, за словами мера, у місті добрі та якісні дороги, що провокує водіїв до швидкої їзди.