UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ремонти атомних енергоблоків: в Міненергетики розповіли про плани

До енергосистеми підключили другий за тиждень блок АЕС.    

Напередодні, 27 травня, після ремонту до енергомережі підключили ще один атомний блок однієї з АЕС. Однак найближчим часом вийдуть в ремонт ще кілька енергоблоків. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Так, плановий ремонт одного блоку завершили на три дні раніше від запланованого терміну.

"Наразі блок набирає потужність. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності. Це вже другий блок АЕС, на якому атомники цьогоріч провели необхідні ремонтні роботи", – йдеться у повідомленні.

До планових виходів у ремонт готуються ще кілька атомних блоків з дев’яти, що наразі працюють в Україні. У міністерстві зазначили, що це необхідно, щоб забезпечити стабільну роботу під час опалювального сезону. 

Читайте також: Укренерго прогнозує якою буде енергетична ситуація на вечір 26 травня

Раніше відбувались планові відключення. Ключова причина зменшення постачання електроенергії в мережі, за повідомленням енергетиків, наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.