UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейтинг найкращих місць у світі для віддаленої роботи: швидкість інтернету, погода, якість життя

На першому місці опинився Лісабон.

Компанія InstantOffices склала рейтинг найкращих міст для віддалених працівників, які подорожують та працюють одночасно - так званих "цифрових кочівників". Рейтинг є актуальним станом на 2023 рік.

Було вивчено близько 80 місць, які цього року відрізняються своєю доступністю. А також – погодою, швидкістю зв'язку, якістю життя, економічною практичністю тощо.

Як зазначають дослідники, у всьому світі налічується вже 35 мільйонів цифрових кочівників. Ця тенденція обумовлена технологіями, зростаючим попитом на гнучкий робочий простір та все більшим впровадженням гібридної роботи.

Отже, випереджаючи всі інші проаналізовані міста, на першому місці опинився Лісабон. Місто є ідеальним варіантом для недорогої, смачної їжі, красивої погоди та пейзажів, а також відмінної інфраструктури. Одне з найбільш сонячних місць в Європі, португальська прибережна столиця має понад 7 тис. точок доступу Wi-Fi, швидкий широкосмуговий доступ.

Не відстає Бангкок, який пропонує привабливу місцеву кухню, ринки вуличної їжі, понад 15 000 точок доступу Wi-Fi та деякі з найдоступніших помешкань з усіх досліджуваних міст.

Азія

Більше половини міст, проаналізованих у топ-60, знаходяться в Азії. Такі міста, як Сеул, Куала-Лумпур, Сінгапур та Гонконг, пропонують враження від подорожей, пейзажі та їжі, а також чудовий зв'язок, інфраструктуру та помірну вартість життя.

Пекін може похвалитися найшвидшою швидкістю широкосмугового зв'язку з усіх проаналізованих місць, зі швидкістю 260 Мбіт /с. У топ-10 за якістю та швидкістю підключень входять Гонконг, Сінгапур, Шанхай і Бангкок. Найбільшу кількість точок доступу Wi-Fi в Азійсько-тихоокеанському регіоні має Джакарта - понад 97 000.

Сусідні країни Азійсько-тихоокеанського регіону також займають перші місця в списку цифрових кочівників. При цьому Австралія та Нова Зеландія пропонують багато коворкінгів та найпривабливішу з усіх країн сонячну погоду.

Європа

Європа є одним з найпопулярніших напрямків для цифрових кочівників і другим за популярністю континентом у списку. Дослідники відзначають багату історію регіону, чудовий транспорт та можливості подорожей, коли можна провести вихідні, оглядаючи визначні пам'ятки Парижа, сісти на поїзд назад до Лондона та вчасно потрапити на роботу в понеділок.

Кому до вподоби середземноморський клімат, Лісабон і Салоніки - теплі приморські міста з м'яким темпом життя, мають найвищу якість життя в усьому світі. У топ увійшли також Відень і Цюріх. До п'ятірки найкращих входить також Женева, що робить Швейцарію дуже бажаним місцем для життя та роботи.

США

Джексонвілл очолює список найкращих міст для цифрових кочівників у США у 2023 році. Це велике, сонячне місце пропонує чудову погоду цілий рік з великою кількістю доступу до пляжів, найвищою якістю способу життя серед усіх проаналізованих міст США та доступом до зручностей світового класу.

Інші місця в США, такі як Х'юстон, Чикаго, Лос-Анджелес та Нью-Йорк, поєднуючи переваги гнучкого офісного простору, зв'язку, транспортної інфраструктури та варіантів подорожей, також робить їх привабливими місцями для життя, роботи та розваг.

Загалом до десятки найкращих увійшли: