UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регулятор азартних ігор отримав нового члена та зможе розблокувати роботу

Рішення Кабміну повернуло КРАІЛ кворум.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, повноцінна робота якої була заблокована з лютого 2023 року через відсутність кворуму, з п'ятниці, 7 липня, знову має кворум після того, як Кабінет міністрів України призначив Євгена Яхнія новим членом структури, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Він уточнив, що перед ухваленням цього рішення було внесено зміни в законодавство щодо того, який орган має призначати членів КРАІЛ. Тепер це повноваження належить лише уряду.

"Кворум є, і треба далі у супершвидких темпах: 1) видати ліцензії бажаючим і зібрати гроші в бюджет; 2) запустити ліцензійні умови для лотерей (там величезні гроші, які досі не платяться за ліцензії); 3) запустити процес зупинення ліцензій там, де є відверті порушення. І головне нарешті: 4) запустити систему онлайн!" – додав Железняк.

Читайте також: Практично всі заборонені гральні сайти та салони продовжують працювати в Україні – результат засідання ТСК

Раніше міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей в нинішньому вигляді має бути ліквідована, а система видачі гральних ліцензій автоматизована.