UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетні обстріли інфраструктури: Мінекономіки погіршило прогноз падіння ВВП України

Деякі підприємства через обстріл зупинили роботу.

Мінекономіки вважає, що падіння ВВП України за підсумками поточного року становитиме 32-33,5%. Прогнози довелося погіршити через ракетні обстріли енергосистеми російськими військами, повідомила перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко на брифінгу 2 грудня, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми на початку року припускали, що падіння економіки буде на рівні 32-33%. Далі економіка показала дуже високі адаптивні здібності. Але з огляду на атаку на енергетичну систему... ми як Міністерство економіки дещо погіршили наші перспективи", - сказала Свириденко.

За її словами, падіння ВВП може становити навіть 33,5% після обстрілів та зупинки деяких підприємств. Вона також припустила, що з такими прогнозами погодяться і у Нацбанку.

Читайте також: ВВП Грузії у 2022 році зросте на рекордні 10 відсотків - МВФ

Нагадаємо, раніше інвесткомпанія Dragon Capital погіршила прогноз щодо реального ВВП України за підсумками поточного року на 2,0 процентних пункти – до 32% і зберегла прогноз його зниження у 2023 році ще на 5,0%.

Раніше повідомлялося, що згідно з офіційними даними, обсяг держборгу України на початок листопада вже наближається до 100 мільярдів доларів. Тобто на кожного українця припадає частка приблизно 2,5 тисяч доларів.